Ugur Polat Kimdir?

Uğur hakan polat (d. 1 ocak 1961), türk tiyatro, beyaz perde ve dizi oyuncusudur. 1978 yılında ankara sanat tiyatrosu’na katıldı. 1981’de mimar sinan üniversitesi devlet konservatuvarı tiyatro bölümünde tahsil gördü. 16 yıldır devlet tiyatrosu’nda ve 30 tiyatro eserinde rol aldı. 1996 senesinde ismet küntay tiyatro ödülü’nü aldı. çevirdiği biroldukça beyaz perde filmlerinde de ödüllere layık […]

 Ugur Polat Kimdir?

17.04.2020 - 11:55

Güncelleme : 18.04.2020 - 1:20
92 views

Uğur hakan polat (d. 1 ocak 1961), türk tiyatro, beyaz perde ve dizi oyuncusudur.

1978 yılında ankara sanat tiyatrosu’na katıldı. 1981’de mimar sinan üniversitesi devlet konservatuvarı tiyatro bölümünde tahsil gördü.

16 yıldır devlet tiyatrosu’nda ve 30 tiyatro eserinde rol aldı. 1996 senesinde ismet küntay tiyatro ödülü’nü aldı. çevirdiği biroldukça beyaz perde filmlerinde de ödüllere layık görüldü.

Bunlardan bazıları; salkım kadın’ın taneleri ile antalya altın portakal film festivali’nde “en iyi erkek oyuncu”; tüm kapılar kapalıydı beyazperde filmi ile 1990 yılında ankara film festivali’nde “umut veren oyuncu” ödülünü aldı.

En son 2014 yılı itibarı ile kanal d’de yayınlanan ulan istanbul dizisinde kandemir nevizade karakterini canlandırmıştır.

Filmografisi
Gecenin kraliçesi (2016) – aziz
Ertuğrul 1890 (2015) – mirliva osman paşa
Ulan istanbul (2014) – kandemir nevizade
Katliam (2014) – aslan kocatepe
Benimle oynar msıcaklıkn (2013) – fatih
Eve dönüş: sarıkamış 1915 (2013) – saci bey
Yitik şehir (2012) – ethem
Son (2012) – kudret

Güzel günler göreceğiz (2011) – izzet
Türkan (2011) – prof. Cihat yemni
çakal (2010) – fahrettin
Yahşi batı (2010) – brokeback’li buck berry
Ali’nin sekiz günü (2008) – mehmet
Aşk yakar (2008) – savcı duran
Inkilap otomobillerı (2008) – sami
Vali (2008) – ömer

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın